Werkgevers en ondernemers in de Eems Dollard Regio actief benaderen om ondersteuning en advies te bieden, onder andere bij het aannemen van grensarbeiders en het vervullen van stageplaatsen. Daar heeft onze bouwsteen “Werkgeversadvisering” zich, de afgelopen twee jaar, met succes voor ingezet. Op basis van de behaalde resultaten in de grensregio is besloten om de activiteiten van deze bouwsteen voort te zetten onder de toepasselijke titel: “Werkgeversadvisering 2.0”.
De arbeidsmarkt is veranderd in de tussentijd. Het belang van sector overschrijdende samenwerking tussen werkgevers en werknemers wordt steeds belangrijker wegens de aantrekkende Nederlandse arbeidsmarkt. Om de kansen en mogelijkheden die dat biedt op het vlak van grensoverschrijdend ondernemen en werken zo goed mogelijk te benutten zet “Werkgeversadvisering 2.0” niet alleen de werkzaamheden van de eerdere bouwsteen voort, maar worden deze ook aangevuld met nieuwe taken. Een voorbeeld hiervan is het uitvoeren van zogenaamde “microprojecten”, waarbij er samengewerkt wordt met scholen en werkgevers om stageplaatsen op maat te bieden of nieuwe leerwerkplaatsen in de regio te creëren.
Door gebruik te maken van de eerdere ervaringen tijdens de looptijd van “Werkgeversadvisering” en het al opgebouwde netwerk van samenwerkingspartners mee te nemen naar de nieuwe bouwsteen kan direct worden verdergegaan waar “Werkgeversadvisering” ten einde liep: het realiseren van één gemeenschappelijke, grensoverschrijdende onderwijs- en arbeidsmarkt. De Landkreis Leer, Gemeente Oldambt en Gemeente Vlagtwedde, onderdeel van WIZ (Werk in Zicht) vertegenwoordigd door de Gemeente Oldambt en Koepelproject Arbeidsmarkt Noord gaan daarvoor opnieuw de samenwerking aan.
Wilt u meer informatie over "Werkgeversadvisering 2.0" of betrokken worden bij het project? Neem dan contact op met Michiel Malewicz of Ilona Heijen van het Koepelproject Arbeidsmarkt Noord of met de lead partner Landkreis Leer.
Het project "Werkgeversadvisering 2.0" is onderdeel van het Koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken, de Niedersächsische Staatskanzlei alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.